Szigethalmi családi vadaspark

A Csepel-sziget közkedvelt programlehetőségei közé tartozik a Szigethalmi Családi Vadaspark és Vadmentő központ látogatása. Igazi családi kirándulás, ahol a kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat. Mindjárt a Vadaspark bejáratánál lehetőségük van a kisebbeknek betekinteni egy élethű repülőgép belsejébe illetve villamost és buszt is láthatnak. A park kellemes sétával körüljárható, amely során főként őshonos állatainkat közelebbről szemügyre lehet venni, akár a helyben vásárolt csemegével meg is etetni. A bátrabbak pedig bemászhatnak az állatsimogatóba is. Aki élne a kívánságok lehetőségével, a halas tóban adódik belőle bőven, annyi aranyhalat láthatnak.

A park területén több játszótér, és a gyermekek abszolút kedvencei, erdei kisvasutak is találhatók. Továbbá lehetőség van a póni lovaglás kipróbálására is. Ha pedig kellemesen elfáradtak, a hely adottságai lehetőséget kínálnak egy kis piknikezésre, bográcsozásra. A vadmentő központban pedig egy magasított járdán, tanösvényen láthatják az erdeinkben is megtalálható vaddisznókat, szarvasokat, muflonokat.    

v

Olvasta már?

Motorcsónakozás a Kis-Dunán

Ki ne vágyna arra, hogy a Kis-Duna szépségét saját maga fedezze fel? Az ötszemélyes "Szent Kristóf" motorcsónak, betartva az előírásokat, tökéletesen alkalmas arra, hogy akár 1 óra alatt is csodát láss, testközelből figyeld meg a tájat és az élővilágot. Magad is...